Chevron en Caterpillar in waterstofpact | Rigzone

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Chevron USA Inc., een dochteronderneming van Chevron Corporation (NYSE: CVX), en Caterpillar Inc. (NYSE: CAT) hebben een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd voor de ontwikkeling van waterstofdemonstratieprojecten in transport- en stationaire energietoepassingen.

Het doel van de samenwerking is om de haalbaarheid en prestaties van waterstof te bevestigen voor gebruik als een commercieel levensvatbaar alternatief voor traditionele brandstoffen voor lijnvervoer per spoor en voor zeeschepen, merkte Chevron op, eraan toevoegend dat de samenwerking ook probeert het gebruik van waterstof in prime power aan te tonen. De partijen zouden zijn overeengekomen om een ​​op waterstof rijdende locomotief en bijbehorende infrastructuur voor het tanken van waterstof te demonstreren. Volgens Chevron beginnen de werkzaamheden aan de spoordemonstratie onmiddellijk op verschillende locaties in de Verenigde Staten.

“Via Chevron New Energies zoekt Chevron naar mogelijkheden om vraag naar waterstof – en de technologieën die nodig zijn voor het gebruik ervan – te creëren voor de zware transport- en industriële sectoren, waar de CO2-uitstoot moeilijker te verminderen is”, Jeff Gustavson, de president van Chevron New Energies, zei in een bedrijfsverklaring.

“Onze samenwerking met Caterpillar is weer een belangrijke stap in de richting van het bevorderen van een commercieel levensvatbare waterstofeconomie”, voegde hij eraan toe in de verklaring.

Joe Creed, Caterpillar’s groepspresident van energie en transport, zei: “Terwijl we eraan werken om klanten de mogelijkheid te bieden om hun gewenste brandstoftype in hun activiteiten te gebruiken, is de samenwerking met Chevron een geweldige kans om de levensvatbaarheid van waterstof als brandstofbron aan te tonen. ”.

“Deze overeenkomst ondersteunt onze inzet om te investeren in nieuwe producten, technologieën en diensten om onze klanten te helpen hun klimaatgerelateerde doelstellingen te bereiken terwijl ze bouwen aan een betere, duurzamere wereld”, voegde hij eraan toe in de verklaring.

Eerder deze week kondigden Chevron USA Inc., via de Chevron Products Company-divisie, Delta Air Lines, en Google een memorandum van overeenstemming (MOU) aan om batch-emissiegegevens van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) te volgen met behulp van cloudgebaseerde technologie.

Als onderdeel van het project is Chevron van plan een testbatch SAF te produceren in zijn El Segundo-raffinaderij en SAF te verkopen aan Delta op de internationale luchthaven van Los Angeles. Google Cloud is van plan een gegevens- en analysekader te bouwen om emissiegegevens van Delta en Chevron met betrekking tot de SAF-testbatch veilig op te nemen en te analyseren. Chevron benadrukte dat de bedrijven hopen een gemeenschappelijk, transparanter model te creëren voor het analyseren van mogelijke reducties van de uitstoot van broeikasgassen, dat vervolgens kan worden overgenomen door organisaties die SAF-programma’s overwegen.

“Deze MOU bouwt voort op onze eerder aangekondigde inspanning om de eerste raffinaderij in de VS te zijn die biogrondstoffen in een FCC op rato co-processing co-processing in een FCC door middel van een kapitaalefficiënt investeringsprogramma,” zei Andy Walz, de president van Americas Fuels and Lubricants voor Chevron, in een bedrijfsverklaring gepubliceerd door het bedrijf op 7 september.

“Het delen van gegevens en de transparantie van deze samenwerking zullen ons helpen de emissies van de productie en levering van duurzame vliegtuigbrandstof beter te begrijpen, wat ons doel ondersteunt om koolstofarmere brandstoffen te bevorderen”, voegde hij eraan toe.

Eveneens deze maand hebben Chevron USA Inc. en Bunge North America Inc., een dochteronderneming van Bunge Limited (NYSE: BG), een MOU aangekondigd van een voorgestelde 50/50 joint venture om te helpen voldoen aan de vraag naar hernieuwbare brandstoffen en om een ​​lagere koolstofintensiteit te ontwikkelen grondstoffen. Na afronding van de joint venture zou het partnerschap van Chevron en Bunge een toeleveringsketen van boer tot tankstation voor beide bedrijven tot stand brengen. Bunge zal naar verwachting zijn sojabonenverwerkingsfaciliteiten in Destrehan, Louisiana, en Caïro, Illinois bijdragen, en Chevron zal naar verwachting ongeveer $ 600 miljoen in contanten bijdragen aan de joint venture.

Chevron merkt op zijn website op dat het van mening is dat betaalbare, betrouwbare en steeds schonere energie essentieel is voor het bereiken van een welvarendere en duurzamere wereld. In maart maakte het bedrijf bekend dat het zijn doelstellingen voor de vermindering van de koolstofintensiteit in 2023 drie jaar eerder dan gepland had overschreden en kondigde het lagere doelstellingen voor 2028 aan en kondigde het affakkelen aan tegen 2030.

Stuur een e-mail om contact op te nemen met de auteur andreas.exarheas@rigzone.com

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare